Ακαδημίες Γονέων – Μία κοινωνική δράση με την υποστήριξη της EveryDay

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τις έφηβες και τις οικογένειές τους για την εξαιρετική σημασία της πρόληψης από μικρή ηλικία.

Όταν μιλάμε για πρόληψη οι περισσότεροι από εμάς, συνήθως επικεντρωνόμαστε στις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. Πρόληψη όμως δεν είναι μόνο αυτό. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε από νωρίς ότι πρόκειται για μια γενικότερη στάση ζωής, που καλύπτει όλο το φάσμα της καθημερινότητας ενός ατόμου, αντικατοπτρίζοντας το τρίπτυχο σωματική, ψυχική και κοινωνική υγεία.

Η 100% ελληνική εταιρία ΜΕΓΑ και τα προϊόντα γυναικείας φροντίδας EveryDay δημιούργησαν σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Εφηβικής Ιατρικής, ένα νέο κοινωνικό πρόγραμμα για έφηβα κορίτσια που έχει τίτλο «Πρόληψη = Στάση Ζωής».

Σημαντικά θέματα που απασχολούν χιλιάδες έφηβες στη χώρα μας όπως η ισορροπημένη διατροφή, ο σχολικός εκφοβισμός, οι μαθησιακές δυσκολίες, οι διαταραχές συμπεριφοράς, το άγχος, οι διαδικτυακοί κίνδυνοι, οι σχέσεις αλλά και μία σειρά από ιατρικά θέματα περιλαμβάνονται στο νέο κοινωνικό πρόγραμμα, βοηθώντας τα κορίτσια να αποκτήσουν συνήθειες που θα τους επιτρέψουν να θωρακίσουν τον οργανισμό τους και θα τους βοηθήσουν να γίνουν υγιείς ενήλικες.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η οικογένεια συμβάλλει τα μέγιστα στη σωματική και ψυχοκοινωνική υγεία των εφήβων. Γι’ αυτό ανάμεσα στις δράσεις του νέου προγράμματος της EveryDay είναι και η  ενημέρωση των γονέων, ώστε να γνωρίσουν  και να μπορούν να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο αυτή την ευαίσθητη, γεμάτη αλλαγές και εντάσεις περίοδο της εφηβείας.

Το συνολικό πρόγραμμα «Πρόληψη = Στάση ζωής» περιλαμβάνει διάφορες δράσεις, όπως διαδικτυακή βιβλιοθήκη (www.everyday.gr – ενότητα «Αγάπησε το νέο σου εαυτό»),  βιωματικά διαδραστικά εργαστήρια, Ακαδημία Γονέων, δημιουργία εντύπων, ομιλίες σε συνέδρια, παρουσία ειδικών επιστημόνων της Ελληνικής Εταιρίας Εφηβικής Ιατρικής σε τηλεοπτικές εκπομπές αναλύοντας και παρέχοντας συμβουλές για σημαντικά θέματα της εφηβείας.

Επιπλέον, η EveryDay, στο πλαίσιο της πρόληψης,  τοποθετεί ακόμα ψηλότερα τον πήχη της κοινωνικής προσφοράς καλύπτοντας δωρεάν τις προληπτικές εξετάσεις Τεστ Παπ και Υπέρηχου Μαστών σε συνολικά περισσότερες από 500 γυναίκες. Ο κύριος στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να μεταδοθεί το μήνυμα της πρόληψης ως στάσης ζωής για όλες τις γυναίκες, και ταυτόχρονα να τις κινητοποιήσει να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στην πρόληψη της υγείας τους, την οποία συχνά παραμελούν κάτω από την πίεση των αυξημένων υποχρεώσεων της καθημερινότητας.

Η ενέργεια » εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΜΕΓΑ Α.Ε. με τίτλο «Πράξεις Φροντίδας».

Περισσότερα στο www.everyday.gr

Τελευταία Νέα

Όλα τα νέα
18.04.2024
Τα σερβιετάκια EveryDay Natura βραβεύθηκαν για την καινοτομία τους από τους ίδιους τους καταναλωτές!

Μία ακόμα διάκριση σημείωσε η 100% ελληνική μάρκα γυναικείας υγιεινής EveryDay και ειδικότερα τα σερβιετάκια EveryDay Natura! Σε μία λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο…