ΜΕΓΑ Act Green: Παίρνουμε το μέλλον προσωπικά.

MEGA ACT GREEN SUSTAINABILITY PROGRAM

Στη ΜΕΓΑ, η Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι συνειδητή αυτοδέσμευση που πηγάζει από την κουλτούρα της και τις αξίες της, εδώ και δεκαετίες. Ως ελληνική βιομηχανία, αλλά και ως μία από τις μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες προϊόντων προσωπικής υγιεινής στην Ευρώπη, η εταιρεία έχει αναγνωρίσει εξ’ αρχής τον ρόλο της στη διατήρηση και προστασία των φυσικών πόρων. Γι’ αυτό, ήδη από το 1997, η ΜΕΓΑ καινοτομεί, δημιουργώντας το sensitive concept, σχεδιάζοντας καινοτόμα προϊόντα με επιλεγμένα, φιλικά υλικά, τόσο προς το δέρμα, όσο και προς το περιβάλλον: Σερβιετάκια EveryDay All-cotton, σερβιέτες EveryDay Sensitive, βρεφικές πάνες Babylino Sensitive, προϊόντα ακράτειας Sani Sensitive.

Σήμερα, η 100% ελληνική εταιρεία εντείνει περαιτέρω τις διαχρονικές προσπάθειές της για την προστασία του πλανήτη συνεχίζοντας την  αδιαπραγμάτευτη πορεία της προς τη βιωσιμότητα. Επιστρατεύει τόσο τη διεθνή, όσο την Ελληνική καινοτομία, που αναπτύσσεται στα εργαστήριά της και θέτει την τεχνογνωσία, τους πόρους και τις συνεργασίες της στην υπηρεσία του πλανήτη, μειώνοντας σημαντικά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Η προσπάθεια αυτή αποτυπώνεται στο πρόγραμμα βιωσιμότητας της ΜΕΓΑ ACT GREEN: Redesign – Reduce – Recycle.

Συγκεκριμένα, με το πρόγραμμα ACT GREEN, η εταιρεία στοχεύει στη δημιουργία θετικού αντικτύπου βιωσιμότητας, μέσω του ουσιαστικού επανασχεδιασμού των διαδικασιών και προϊόντων της (REDESIGN), υιοθετώντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, επιτυγχάνοντας σημαντικά επίπεδα επαναχρησιμοποίησης υλικών (RECYCLE) και εξοικονόμησης πόρων (REDUCE). 

Πιο συγκεκριμένα, η ΜΕΓΑ δεσμεύεται:

Με τον Επανασχεδιασμό (Redesign):

  • Στη μέγιστη δυνατή χρήση του βαμβακιού ως το βασικό υλικό των προϊόντων επαφής με το δέρμα έως το 2050.
  • Στη χρήση αποκλειστικά (100%) FSC πιστοποιημένης χαρτομάζας μέχρι το 2030.
  • Στη δημιουργία ενός νέου κύκλου ζωής των προϊόντων, μειώνοντας διαρκώς το αποτύπωμά τους.
  • Στη συνεχή ενημέρωση του κοινού για θέματα κυκλικής οικονομίας και επανασχεδιασμού ως μέρος της υπεύθυνης κατανάλωσης.

Στη Μείωση (Reduce):

  • Των υλικών συσκευασίας κατά 10% σε όλα τα προϊόντα έως το 2030.
  • Των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% μέχρι το 2030 με στόχο τον μηδενισμό τους μέχρι το 2050.
  • Της χρήσης ενέργειας που είναι μη ανανεώσιμη. Συγκεκριμένα, δεσμεύεται στην αποκλειστική χρήση ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας, παράγοντας πάντα περισσότερη από όση καταναλώνει, με στόχο την ενεργειακή αυτονομία.
  • Του υδατικού της αποτυπώματος με κλιμάκωση των προσπαθειών την επόμενη δεκαετία. Μόνο την τελευταία διετία, κατάφερε να μειώσει κατά 13% την προηγούμενη την κατανάλωση νερού.

Στην Ανακύκλωση (Recycle):

  • Με τη χρήση 100% ανακυκλώσιμων συσκευασιών σε όλα της τα προϊόντα έως το 2023.
  • Με τη συνέχιση χρήσης χάρτινων συσκευασιών έως και 100% ανακυκλωμένο χαρτί.
  • Με την αύξηση χρήσης σακουλών από ανακυκλωμένο πλαστικό σε ποσοστό 30% έως το 2030 και σε ποσοστό 50% έως το 2050.
  • Με την ανακύκλωση των πλαστικών αποκομμάτων που προκύπτουν κατά την παραγωγική διαδικασία και αξιοποίηση μέρους αυτών τους στις συσκευασίες της.
  • Με την οργάνωση και υποστήριξη εκστρατειών εκπαίδευσης του κοινού για την ανακύκλωση και δημιουργίας θετικού αντικτύπου μέσω ποικίλων δράσεων.

Η ΜΕΓΑ, με πλήρη συναίσθηση του ρόλου της απέναντι στην κοινωνία και το καταναλωτικό κοινό, στοχεύει στη διαχρονική υλοποίηση δράσεων και υιοθέτηση πολιτικών που δημιουργούν αξία, αφήνουν θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον και προάγουν την υπεύθυνη παραγωγή και κατανάλωση.                
Ο κ. Κωνσταντίνος Βιτουλαδίτης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΓΑ, ανέφερε σχετικά: «Αφουγκραζόμαστε διαρκώς τις ανάγκες και τις προκλήσεις της εποχής και μεριμνούμε για να παράγουμε ασφαλή προϊόντα για τους καταναλωτές, πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. Με το Πρόγραμμα «Act Green: Redesign – Reduce – Recycle» εντείνουμε τις προσπάθειές μας, λειτουργούμε υπεύθυνα και θέτουμε την τεχνογνωσία, τους πόρους και τις συνεργασίες μας στην υπηρεσία του πλανήτη. Παίρνουμε το μέλλον προσωπικά και εργαζόμαστε με ήθος για τις επόμενες γενιές».


Τελευταία Νέα

Όλα τα νέα
26.01.2024
Τρία Success Stories της ΜΕΓΑ βραβεύθηκαν στα φετινά Retail Business Awards

Τρεις σημαντικές διακρίσεις παρέλαβε η 100% ελληνική εταιρεία προσωπικής υγιεινής ΜΕΓΑ στη φετινή μεγάλη γιορτή για το Ελληνικό Λιανικό Εμπόριο και τη Βιομηχανία που πραγματοποιήθηκε…