ΜΕΓΑ: Babytree. Φυτεύουμε ένα δέντρο για κάθε παιδί που γεννιέται

Μια έμπρακτη δέσμευση και μια μεγάλη επένδυση για το Αύριο των παιδιών μας,

σε συνεργασία με τη We4all.

Babytree. Φυτεύουμε ένα δέντρο για κάθε παιδί που γεννιέται
Babytree. Φυτεύουμε ένα δέντρο για κάθε παιδί που γεννιέται

Πιστή στη δέσμευσή της για τη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για τις μελλοντικές γενιές, η 100% ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε. εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με μετρήσιμο και ουσιαστικό όφελος για το περιβάλλον, συμβάλλοντας στη δημιουργία θετικού περιβαλλοντικού αντικτύπου.

Κάθε χρόνο περίπου 100.000.000.000 τ.μ. δασικής έκτασης παγκοσμίως καίγονται ή κόβονται. Σύμφωνα με μελέτες, ένα μόνο δέντρο μπορεί να απορροφήσει περίπου 22 kg CO2 ανά έτος και να δημιουργήσει 117 kg καθαρού οξυγόνου*.

Η ΜΕΓΑ, με το moto «Φυτεύουμε ένα δέντρο για κάθε παιδί που γεννιέται», ένωσε τις δυνάμεις της με τον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό We4all, σε μια μακροπρόθεσμη προσπάθεια για την αποκατάσταση των πνευμόνων πρασίνου της χώρας μας. Έτσι, η ΜΕΓΑ σε συνεργασία με τη We4all, θα φυτέψει 1 δέντρο για κάθε παιδί που γεννήθηκε στην Ελλάδα το 2021, τη χρονιά της μεγάλης περιβαλλοντικής καταστροφής στην χώρα μας. Μέσω αυτής της συνεργασίας πρόκειται να φυτευτούν στη χώρα 85.346 δέντρα, όσες και οι γεννήσεις ετησίως στη χώρα μας το έτος 2021 (Πηγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ: 2021).

Ταυτόχρονα, η μεγάλη αυτή περιβαλλοντική δράση έχει και συμβολικό χαρακτήρα καθώς η ΜΕΓΑ περνάει και ένα μήνυμα ελπίδας για το μέλλον, συνδέοντας τη νέα ζωή ενός δέντρου με την νέα ζωή ενός ανθρώπου, ως ένα πολύτιμο δώρο ζωής και αρμονίας με τη φύση.

Η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί από τη We4all, επίσημο συνεργάτη του ΟΗΕ για το πρόγραμμα Αποκατάστασης Οικοσυστημάτων, με προτεραιότητα στις περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές. Η δενδροφύτευση θα λάβει χώρα στις κατάλληλες δενδροφυτευτικές περιόδους, σύμφωνα με τις απαραίτητες άδειες των αρχών και με βάση τις μελέτες και εισηγήσεις δασολόγων και γεωπόνων της We4all, ενώ τα είδη των δέντρων έχουν επιλεγεί σε συνάρτηση με τη βιοποικιλότητα της κάθε περιοχής. Επιπλέον, μέσα από το πρόγραμμα Babytree, η ΜΕΓΑ σε συνεργασία με τη We4all, συμβάλλει στο στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, που αφορά στη φύτευση 3 δισεκατομμυρίων νέων δέντρων μέχρι το 2030.

Η πρωτοβουλία και η επένδυση της ΜΕΓΑ, όμως, δεν σταματά εκεί. Με στόχο ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, η 100% ελληνική εταιρεία θα καλύψει, πέραν της δενδροφύτευσης και τα κόστη φροντίδας (πότισμα κ.ά.) των δέντρων για 3 χρόνια, που είναι και το απαραίτητο διάστημα ώστε τα δέντρα να μπορούν να επιβιώσουν από μόνα τους.

Ακόμη ένας σημαντικός στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση  των μαθητών Δημοτικών Σχολείων γύρω από τα περιβαλλοντικά ζητήματα και η διαμόρφωση στάσεων και συμπεριφορών, που μπορούν να συμβάλλουν σε ένα βιώσιμο μέλλον, με σεβασμό στο περιβάλλον. Έτσι, θα υλοποιηθούν εκπαιδεύσεις σε σχολεία και θα είναι δυνατή η συμμετοχή των μαθητών σε δενδροφυτεύσεις στην περιοχή τους.

Το νέο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της ΜΕΓΑ εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού προγράμματος βιωσιμότητας με τίτλο “Act Green”, που στοχεύει στην προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσω του ουσιαστικού επανασχεδιασμού των προϊόντων της (REDESIGN), υιοθετώντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, επιτυγχάνοντας σημαντικά επίπεδα επαναχρησιμοποίησης υλικών (RECYCLE) και εξοικονόμησης πόρων (REDUCE).  Το στρατηγικό αυτό πρόγραμμα αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η εταιρεία έχει θέσει στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της την εξοικονόμηση ενέργειας, την υπεύθυνη χρήση των φυσικών πόρων και την ενσωμάτωση αρχών βιώσιμης ανάπτυξης στις αποφάσεις και στις διαδικασίες της.

H Σοφία Τσάκα, Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΜΕΓΑ δήλωσε σχετικά:  «Στη ΜΕΓΑ πιστεύουμε ότι οι πράξεις μας σήμερα καθορίζουν το αύριο που πραγματικά θέλουμε για τον πλανήτη και τα παιδιά μας. Μέσα από το νέο μεγάλο περιβαλλοντικό πρόγραμμα Babytree – Φυτεύουμε ένα δέντρο για κάθε παιδί που γεννιέται,  τα 85.346 δέντρα που θα φυτευτούν στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη We4all, εκτιμάται ότι θα απορροφήσουν περισσότερους από 1.870 τόνους CO2 κάθε χρόνο και θα δημιουργήσουν πάνω από 9.945 τόνους καθαρού οξυγόνου**. Είναι η έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσής μας για συμβολή με μετρήσιμο και ουσιαστικό τρόπο, στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος προς τις μελλοντικές γενιές».

Ο Γιάννης Ηλιόπουλος, συνιδρυτής της We4all, δήλωσε σχετικά: «Η νέα μας αυτή δράση με την ΜΕΓΑ είναι η μεγαλύτερη προσπάθεια που έχουμε κάνει ποτέ στην Ελλάδα ως οργανισμός για μαζική αντιμετώπιση του προβλήματος της κλιματικής κρίσης και της αποψίλωσης των δασών μας αλλά και για την δημιουργία νέων πνευμόνων πρασίνου και την αποκατάσταση της βιοποικιλότητας. Ευχαριστούμε πολύ την ΜΕΓΑ και τους ανθρώπους της που από σήμερα είναι οι πιο σημαντικοί υποστηρικτές του έργου μας».

* Πηγή:  https://ourworldindata.org/deforestation  https://www.thoughtco.com/how-much-oxygen-does-one-tree-produce-606785

** Τα επιστημονικά στοιχεία που παρέχονται στο παρόν είναι προσεγγιστικά, κατά μέσο όρο, αφορούν δέντρα στην ώριμη ηλικία τους και έχουν ληφθεί από πηγές που είναι προσβάσιμες σε όλους στο διαδίκτυο.  Τα δέντρα που φυτεύονται στην προσπάθειά μας είναι είδη κατάλληλα για τα τοπικά οικοσυστήματα που προάγουν την βιοποικιλότητα και επιλέγονται μετά από την σύσταση δασολόγων και γεωπόνων. 

Τελευταία Νέα

Όλα τα νέα
26.01.2024
Τρία Success Stories της ΜΕΓΑ βραβεύθηκαν στα φετινά Retail Business Awards

Τρεις σημαντικές διακρίσεις παρέλαβε η 100% ελληνική εταιρεία προσωπικής υγιεινής ΜΕΓΑ στη φετινή μεγάλη γιορτή για το Ελληνικό Λιανικό Εμπόριο και τη Βιομηχανία που πραγματοποιήθηκε…