Με ευθύνη για την Κοινωνία και το Ε.Σ.Υ.

Σε μια προσπάθεια συμβολής στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς πανδημίας COVID-19, συμβάλλαμε έμπρακτα στην προσπάθεια ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με συνεχείς δωρεές προϊόντων και στοχευμένες κοινωνικές ενέργειες.

Ενδεικτικά, η Εταιρεία πραγματοποίησε το εξής έργο στήριξης:

1. Δωρεά 20 νοσοκομειακών κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, σχεδιασμένων με ειδικές προδιαγραφές για ΜΕΘ προς το Υπουργείο Υγείας. Οι νοσοκομειακές κλίνες παραδόθηκαν άμεσα στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να εξοπλίσουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων πανελλαδικά.

2. Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των νέων ΜΕΘ στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά.

Αναλυτικά, ο εξοπλισμός που δόθηκε περιελάβανε: Ηλεκτροκαρδιογράφο, Ηλεκτροεγγεφαλογράφο, Απινιδωτή, Μηχάνημα Υποθερμίας/υπερθερμίας, Συσκευές χορήγησης οξυγόνου  με υψηλή ροή Ο2 (High Flow), Μηχανήματα μέτρησης βάθους καταστολής, Εξωτερικό βηματοδότη, Ασκό ανάνηψης με ρεζερβουάρ οξυγόνου, Σύστημα μέτρησης ενδοκράνιας πίεσης, Τροχήλατα για επείγουσες καταστάσεις, Ψηφιακά Οσμόμετρα, Μηχανήματα Έμμεσης Θερμιδομετρίας, Γερανό μετακίνησης ασθενών με δυνατότητα ζύγισης, Τροχήλατα Νοσηλείας/αλλαγής, Τροχήλατη φορητή αναρρόφηση, Διαθερμία, Φως χειρουργείου φορητό, Ψυγεία Φαρμάκων, Στατώ/Στήλες ορού, Επικλίνια στατώ κονσόλας.

3. Δωρεά αντιδραστηρίων για μοριακή διάγνωση 5.000 εξετάσεων real time PCR στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Θριάσιο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχώρησε σε δωρεά αντιδραστηρίων για μοριακή διάγνωση, με συνοδό εξοπλισμό ένα πλήρως αυτοματοποιημένο και εγκεκριμένο για διαγνωστική χρήση, σύστημα real-time PCR. Με τη συνεισφορά της ΜΕΓΑ, πλέον, στο Γ.Ν.Ε. «ΘΡΙΑΣΙΟ» λειτουργεί Εργαστήριο Μοριακού Ελέγχου, το οποίο εξασφαλίζει την ταχύτερη και ακριβέστερη δυνατή διάγνωση για τους θετικούς σε Covid-19 ασθενείς και ως εκ τούτου και την ταχύτερη και ασφαλέστερη θεραπεία τους.

4. Δωρεά 200.000 χειρουργικών μασκών ΜΕΓΑ σε πάνω από 110 γηροκομεία της Αττικής.

Προτεραιότητά μας είναι να συνδράμουμε στην κοινή μάχη κατά της πανδημίας, ιδιαίτερα στους φορείς που πλήττονται περισσότερο και όπου ο κίνδυνος απώλειας ζωής είναι μεγαλύτερος, όπως είναι τα Γηροκομεία της χώρας μας. Μπροστά στην Υγεία, όλοι είναι ίσοι και έχουν το ίδιο δικαίωμα προστασίας, με ένα προϊόν που είναι κατάλληλα σχεδιασμένο για να προσφέρει εξαιρετικά υψηλή προστασία και παράλληλα άνετη διαπνοή στους ηλικιωμένους, αλλά και στους εργαζομένους στα Γηροκομεία.

5. Υποστήριξη του Προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι» του Δήμου Αθηναίων με δωρεά 690.000 προϊόντων προσωπικής υγιεινής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η εταιρεία συνέβαλε ουσιαστικά στην κάλυψη των αναγκών και παροχή βασικών αγαθών κατ’ οίκον σε Αθηναίους δημότες με υποκείμενα νοσήματα και παθήσεις, ηλικιωμένους που δεν μπορούν  να εξυπηρετηθούν από οικείους τους, μοναχικά άτομα που δεν είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετηθούν, καθώς και την ενίσχυση των νέων δομών φιλοξενίας αστέγων του Δήμου.

6. Δωρεά χειρουργικών μασκών και αντιβακτηριδιακών προϊόντων ΜΕΓΑ σε όλα τα δημόσια σχολεία του Δήμου Αχαρνών.

Η ΜΕΓΑ προσέφερε χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικές λοσιόν και αντισηπτικά μαντήλια ΜΕΓΑ, σε όλα τα δημόσια σχολεία του Δήμου, ενισχύοντας περαιτέρω τα μέτρα προστασίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

7. Υποστήριξη του νέου προγράμματος των Λεσχών Φιλίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων με τίτλο «ΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ» για την Τρίτη Ηλικία.

Η ΜΕΓΑ στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την Τρίτη Ηλικία με το νέο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων με τίτλο ΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ. Το πρόγραμμα ΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ παρέχει στα 3.600 επίσημα εγγεγραμμένα μέλη των Λεσχών Φιλίας τηλεφωνική στήριξη, ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη. Παράλληλα, η ΜΕΓΑ προσέφερε σε όλα τα επίσημα εγγεγραμμένα μέλη των Λεσχών Φιλίας του Δήμου Αθηναίων 3.600 “κουτιά προστασίας ΜΕΓΑ”, τα οποία περιλαμβάνουν πλήρη σειρά προϊόντων αντιβακτηριδιακής προστασίας Wet Hankies.

8. Δωρεά πάνω από 4.000.000 προϊόντων προσωπικής υγιεινής πανελλαδικά, σε συνεργασία με δήμους, φορείς, ιδρύματα, γηροκομεία κ.λπ.

9. Δωρεά αντιδραστηρίων για το Ινστιτούτο Παστέρ.