Με ευθύνη για τον Καταναλωτή

Ανταποκρινόμενη στις αυξημένες απαιτήσεις αντιβακτηριδιακής προστασίας που επέβαλλε η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, η ΜΕΓΑ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, βρέθηκε για άλλη μία φορά στην πρώτη γραμμή προσφοράς ολοκληρωμένης προστασίας.

Συνδυάζοντας την ειδική τεχνογνωσία της και την απαρέγκλιτη προσήλωσή της στην προϊοντική ασφάλεια, η εταιρεία προέβη άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να συμβάλει στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Συγκεκριμένα:

 1. Βελτιστοποίησε τις διαδικασίες παραγωγής της και επένδυσε σε νέο μηχανολογικό εξοπλισμό παραγωγής αντισηπτικών προϊόντων, με στόχο την επαρκή κάλυψη των καταναλωτών σε προϊόντα απαραίτητα για την ατομική προστασία τους.
 2. Σχεδίασε μια νέα σειρά προϊόντων ενισχυμένης προστασίας, με επιστημονικά αποδεδειγμένη δράση κατά βακτηρίων και ιών, συμπεριλαμβανομένου και του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Έτσι, με άμεση προσπάθεια από το τμήμα R&D, με όλες τις απαραίτητες μελέτες σε εξειδικευμένα εργαστήρια πιστοποίησης της δράσης, καθώς και με όλες τις απαραίτητες άδειες και πιστοποιήσεις (Ε.Ο.Φ. κλπ.), η εταιρεία σχεδίασε στην Ελλάδα και διέθεσε στην αγορά τα κάτωθι νέα προϊόντα:  

 • Αντισηπτική λοσιόν ΜΕΓΑ Ενισχυμένο, με 70% αιθυλική αλκοόλη, η οποία προσφέρει ενισχυμένη προστασία ενάντια σε ιούς και μικρόβια και αποδεδειγμένη δράση, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ΕΝ1276, ΕΝ1500, ΕΝ1650, ΕΝ14476, ενώ είναι εγκεκριμένη από τον Ε.Ο.Φ. Διαθέσιμη σε πρακτική συσκευασία με spray (100ml) και σε οικονομική συσκευασία με αντλία (500ml).
 • Υγρά αντισηπτικά μαντήλια ΜΕΓΑ Ενισχυμένο με 70% αιθυλική αλκοόλη και επιπλέον αντισηπτικό παράγοντα. Με αποδεδειγμένη δράση κατά των μικροβίων και ιών, συμπεριλαμβανομένων των ιών της γρίπης Η1Ν1 και Η3Ν2, αλλά και του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 (σε μόλις 1’). Ελεγμένη δράση σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ΕΝ1276, ΕΝ1500, ΕΝ1650, ΕΝ14476. Εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ.
 • Υγρά αντισηπτικά μαντήλια Wet Hankies Extra Safe. Με δράση κατά βακτηρίων και ιών (συμπεριλαμβανομένων των ιών γρίπης H1N1, H3N2 κλπ.), καθώς και με επιστημονικά ελεγμένη δράση κατά του κορωνοΪού SARS-CoV-2. Στον σχεδιασμό του καινοτόμου αυτού προΪόντος ελήφθη υπ’ όψιν και η ανάγκη ταχείας δράσης κατά του ιού, ακόμη και αν το μαντήλι χρησιμοποιηθεί για λίγα μόλις δευτερόλεπτα, με στόχο να διασφαλίσει επαρκή προστασία σε κάθε χρήση. Έτσι, το προϊόν σχεδιάστηκε με τρόπο που επιτυγχάνει αποδεδειγμένη προστασία από τον κορωνοΪό SARS-CoV-2 σε μόλις 1 λεπτό.
 1. Έκτακτες επενδύσεις σε νέες γραμμές παραγωγής αντισηπτικών προϊόντων και χειρουργικών μασκών

Επιπλέον, με στόχο να μπορέσει να συμβάλλει η εταιρεία στην εγχώρια ανάγκη για αυτάρκεια κρίσιμων για την εποχή προϊόντων, κρίθηκαν απαραίτητες έκτακτες επενδύσεις σε επιπλέον γραμμές παραγωγής στα αντισηπτικά προϊόντα, καθώς και σε άλλα προϊόντα ατομικής προστασίας. Οι επενδύσεις πραγματοποιήθηκαν άμεσα και οι νέες γραμμές παραγωγής αντισηπτικών μαντηλιών, τέθηκαν γρήγορα σε λειτουργία, ενώ παράλληλα στελεχώθηκαν με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.

Εκτός των παραπάνω επενδύσεων, η ΜΕΓΑ επένδυσε εκτάκτως και σε γραμμές παραγωγής χειρουργικών μασκών. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίστηκε δυναμικότητα 200 εκατ. μασκών ετησίως.

Οι νέες γραμμές παραγωγής και οι πρώτες ύλες είναι ευρωπαϊκής προέλευσης, ενώ διασφαλίζουν ανέπαφη παραγωγή σε όλα τα στάδια παραγωγής και συσκευασίας του προϊόντος.

Ο σχεδιασμός της χειρουργικής μάσκας ΜΕΓΑ έγινε με γνώμονα την εξαιρετικά υψηλή προστασία, την άριστη εφαρμογή, αλλά και την άνετη διαπνοή. Με μοναδικά απαλά, καινοτόμα υφασμάτινα πλαϊνά τα οποία κρατούν τη μάσκα σταθερή, χωρίς να κουράζουν ή να ερεθίζουν την περιοχή γύρω από τα αυτιά.

Έτσι, οι μάσκες ΜΕΓΑ σχεδιάστηκαν με μοναδικές καινοτομίες που αποδείχθηκαν πολύ θετικά αποδεκτές από τους καταναλωτές:

 • Σχεδιασμός με 3 στρώματα. Tο ενδιάμεσο στρώμα είναι κατασκευασμένο από ειδικό meltblown με ηλεκτροστατική επεξεργασία, το οποίο επιτυγχάνει φιλτράρισμα ακόμα και πολύ μικρών σωματιδίων, όπως αυτά του κορωνοϊού SARS-CoV-2.
 • Δερματολογικά ελεγμένες.
 • Με πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100, για απουσία βλαβερών ουσιών.
 • Με μοναδικά απαλά υφασμάτινα πλαϊνά που δεν ερεθίζουν και δεν κουράζουν την περιοχή γύρω από τα αυτιά.
 • Οι μόνες διαθέσιμες σε 3 μεγέθη (Small – Medium – Large)
 • Διαθέσιμες σε ασφαλείς συσκευασίες.

Κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο, η ΜΕΓΑ παρέμεινε σε ετοιμότητα και έτσι εξασφάλισε αυξημένες συνθήκες ασφάλειας για την προστασία τόσο του ανθρώπινου δυναμικού όσο και των καταναλωτών της.

Μέχρι σήμερα συνεχίζει να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, συνεχίζει τις δραστηριότητές της προσηλωμένη στο άριστο αποτέλεσμα όσο αφορά την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων της, ενώ στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας, η ΜΕΓΑ προσθέτει θετικό κοινωνικό πρόσημο μέσω των στοχευμένων ενεργειών που πραγματοποιεί για την αναχαίτιση της πανδημίας.