Sani Sensitive: Βιωματικά θεατρικά εργαστήρια για την Τρίτη Ηλικία στο πλαίσιο της ενεργούς γήρανσης

Η 100% ελληνική εταιρία ΜΕΓΑ με τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας Sani Sensitive και ο Δήμος Αθηναίων ολοκληρώνουν μια ακόμα στοχευμένη κοινωνική δράση για την Τρίτη Ηλικία.  Πρόκειται για τα βιωματικά θεατρικά εργαστήρια, μια πρωτοπόρα, κοινωνική πρωτοβουλία που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2015 στο πλαίσιο της ενεργούς γήρανσης. Τα εργαστήρια τα οποία άντλησαν θέματα και σκηνές από τον Ελληνικό Κινηματογράφο,  πραγματοποιήθηκαν σε 25 Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων ενώ συμμετείχαν πάνω από 300 ηλικιωμένοι.

Ο  στόχος των βιωματικών θεατρικών εργαστηρίων ήταν:

  • εξάσκηση της μνήμης
  • καλλιέργεια ικανοτήτων έκφρασης σκέψεων και συναισθημάτων (ανάλυση, σύνθεση, κριτική, φαντασία, δημιουργικότητα, εφευρετικότητα)
  • εξοικείωση με την ομαδική εργασία
  • κοινωνικοποίηση, δίνοντας παράλληλα χαρά στην καθημερινότητά τους

Τα βιωματικά εργαστήρια κορυφώθηκαν μέσα από 25 διαφορετικές θεατρικές παραστάσεις οι όποιες πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία. Πρωταγωνιστές ήταν οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι, τόσο στους ρόλους όσο και στην οργάνωση και επιμέλεια των παραστάσεων, τις οποίες παρακολούθησε και χειροκρότησε πλήθος κόσμου. Περισσότερα στο ακόλουθο link https://youtu.be/CEwtvNupOLI.

Η Τρίτη Ηλικία αποτελεί για τα Sani Sensitive ένα πολύτιμο κεφάλαιο που συμβάλει ουσιαστικά στη στήριξη της συνοχής της ελληνικής οικογένειας και κοινωνίας. Τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας Sani βρίσκονται συστηματικά ανθρώπινα δίπλα στους ηλικιωμένους, υλοποιώντας με μεγάλη ευαισθησία ποικίλες κοινωνικές δράσεις σε συνεργασία με Δήμους, Γηροκομεία και Φιλανθρωπικές Οργανώσεις, που έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής και της υγείας τους.

Τελευταία Νέα

Όλα τα νέα
18.04.2024
Τα σερβιετάκια EveryDay Natura βραβεύθηκαν για την καινοτομία τους από τους ίδιους τους καταναλωτές!

Μία ακόμα διάκριση σημείωσε η 100% ελληνική μάρκα γυναικείας υγιεινής EveryDay και ειδικότερα τα σερβιετάκια EveryDay Natura! Σε μία λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο…