ΜΕΓΑ & ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ δημιουργούν το πρόγραμμα «Δύναμη Χαράς»

Οι 100% ελληνικές εταιρείες ΜΕΓΑ και Δ.ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ στέκονται υπεύθυνα δίπλα στα παιδιά που έχουν ανάγκη, με την έναρξη μιας νέας κοινωνικής πρωτοβουλίας, με τίτλο: «Δύναμη Χαράς». Το πρόγραμμα αφορά την ετήσια κάλυψη για το 2024 υπηρεσιών ψυχολογικής υποστήριξης και θεραπειών (λογοθεραπείας / εργοθεραπείας) των κοριτσιών του Ιδρύματος Στέγη Αγίας Άννας.

Το νέο πρόγραμμα «Δύναμη Χαράς» έχει ως κύριο στόχο την Αξιολόγηση, την Πρόγνωση και την Αποκατάσταση διαταραχών Λόγου, Ομιλίας, Επικοινωνίας, Μάθησης, Οργάνωσης και Εκτέλεσης καθημερινών δραστηριοτήτων, Κίνησης, Γραφής, Ανάγνωσης, Παιχνιδιού και Κοινωνικών Δεξιοτήτων των κοριτσιών που το χρειάζονται. Επιπλέον, επειδή εξίσου σημαντική με την σωματική υγεία καθίσταται και η ψυχοκοινωνική τους υγεία, το πρόγραμμα θα καλύψει το ετήσιο κόστος των συνεδριών ψυχολογικής στήριξης των κοριτσιών που το χρειάζονται, με στόχο την ομαλή ψυχοσωματική ανάπτυξή τους.

Η ενέργεια εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΜΕΓΑ «Πράξεις Φροντίδας» για την Κοινωνία.

Το πρόγραμμα φιλοξενείται αποκλειστικά στα καταστήματα supermarket ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ενώ ήδη ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση η οποία διήρκησε από 07/12/2023 έως 10/01/2024. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλες φάσεις κατά τη διάρκεια του 2024.

Περιγραφή οργάνωσης

Η Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού Αγία Άννα ανοίγοντας τις πύλες της το 1972, μετράει σήμερα 50 χρόνια λειτουργίας και όπως τότε έτσι και σήμερα, στεγάζεται στη Ν. Κηφισιά-Αττικής στην οδό Ανοίξεως 24. Ξεκίνησε από το όραμα δύο γυναικών να χαρίσουν στήριξη σε παιδιά που έχουν ανάγκη, εντός ενός προστατευμένου περιβάλλοντος με οικογενειακή ατμόσφαιρα. Ως ίδρυμα παιδικής προστασίας, αποτελεί φορέα παροχής υπηρεσιών Δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας και διατηρεί μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Πρόκειται για μία μεταβατική δομή φιλοξενίας κοριτσιών που μέχρι σήμερα έχει προσφέρει φιλοξενία σε περισσότερα από 500 κορίτσια ηλικίας 4 έως 18 ετών.

Πέρα από στέγη, στα παιδιά προσφέρεται επίσης ενδιαίτηση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκπαίδευση και ψυχολογική στήριξη.

Τη λειτουργία του στηρίζει μία πενταμελής άμισθη διοίκηση, ένα 8μελές έμμισθο προσωπικό και ένα σύνολο εθελοντών που με την ανιδιοτελή προσφορά τους στηρίζουν το έργο της Δομής σε όλα τα βήματά της.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το ίδρυμα : https://idrymaagianna.gr/

Τελευταία Νέα

Όλα τα νέα
18.04.2024
Τα σερβιετάκια EveryDay Natura βραβεύθηκαν για την καινοτομία τους από τους ίδιους τους καταναλωτές!

Μία ακόμα διάκριση σημείωσε η 100% ελληνική μάρκα γυναικείας υγιεινής EveryDay και ειδικότερα τα σερβιετάκια EveryDay Natura! Σε μία λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο…