Ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο για την 100% Ελληνική Βιομηχανία ΜΕΓΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε.

Η ΜΕΓΑ ολοκλήρωσε ένα από τα μεγαλύτερα έργα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στη χώρα μας, με τη συνεργασία της MGD ENERGY.

Η 100% Ελληνική Βιομηχανία ΜΕΓΑ αποδεικνύει έμπρακτα την προτεραιότητά της στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, με την υλοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα έργα αυτοπαραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα. Η επένδυση αφορά σε εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων συνολικής ισχύος 3MWp, σε 25.000 τ.μ. οροφής των κτιριακών της εγκαταστάσεων στις Αχαρνές.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο που αποτελεί μέρος μιας σειράς επενδύσεων στα πλαίσια του στρατηγικού προγράμματος Βιωσιμότητας “ACT GREEN. Redesign-Reduce-Recycle”, σε συνεργασία με την MGD Energy, αναμένεται να αποφέρει 4.436MWh/έτος πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία ισοδυναμεί με αντιστάθμιση 2.537 τόνων CO2/ έτος.

Η ΜΕΓΑ αξιοποιεί πλέον και την ηλιακή ενέργεια για την παραγωγή των προϊόντων της, μειώνοντας σημαντικά τον περιβαλλοντικό της αντίκτυπο και αποτελώντας παράλληλα πρότυπο βιωσιμότητας για τις επιχειρήσεις εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Το σημαντικό αυτό έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την τεχνική εταιρεία MGD Energy. H MGD Energy για περισσότερα από 13 χρόνια συμβάλλει δυναμικά στην υλοποίηση της πράσινης μετάβασης των επιχειρήσεων της χώρας μας, γεγονός που την κατατάσσει στην πρώτη θέση σε έργα αυτοπαραγωγής στην Ελλάδα.

Ο κ. Κωνσταντίνος Βιτουλαδίτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΜΕΓΑ δήλωσε σχετικά: «Στη ΜΕΓΑ έχουμε τη βιωσιμότητα ως ύψιστη προτεραιότητα στη στρατηγική μας. Παράγουμε ασφαλή προϊόντα για τους καταναλωτές, πάντα με γνώμονα τον σεβασμό στους ίδιους και στο περιβάλλον. Μιλάμε πάντα με πράξεις, και οι πράξεις απαιτούν επιχειρηματική βούληση, δέσμευση και σημαντικές επενδύσεις. Μια από αυτές είναι και η ολοκλήρωση του μεγάλου έργου εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις οροφές των κτιριακών μας εγκαταστάσεων στις Αχαρνές. Αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που η επένδυση της ΜΕΓΑ στην ηλιακή ενέργεια, με τη συνεργασία της MGD Energy, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα και ευχαριστούμε θερμά την MGD για το τεχνικά άρτιο αποτέλεσμα. Με το βλέμμα στραμμένο στο Αύριο, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με ήθος και ευθύνη για τις επόμενες γενιές».

Ο κ. Παναγιώτης Μουρτοπάλλας, CEO της MGD Energy δήλωσε για τη συνεργασία: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η εταιρεία ΜΕΓΑ, μια από της σημαντικότερες Ελληνικές βιομηχανίες,  εμπιστεύτηκε την MGD ENERGY για την πραγματοποίηση ενός τόσο σημαντικού για τη βιώσιμη ανάπτυξή της έργου. Η εταιρεία ΜΕΓΑ αποτελεί πλέον πρότυπο βιωσιμότητας, αφού είναι από τις λίγες εταιρείες στη χώρα μας που αντλούν σημαντικό ποσοστό ενέργειας από τον ήλιο, μειώνοντας αισθητά το περιβαλλοντικό αποτύπωμά τους. Η ομάδα της MGD ENERGY, θέτοντας ως προτεραιότητα την επιχειρηματική βιωσιμότητα στη χώρα μας, θα συνεχίσει να στηρίζει με το έργο της επιχειρήσεις που ανεβάζουν τον πήχη στην πράσινη ενέργεια σε εγχώριο αλλά και διεθνές επίπεδο και ομάδες, σαν αυτή της εταιρείας ΜΕΓΑ, που έχουν όραμα και πάθος για το μέλλον αυτού του τόπου.»

Με αυτό το μεγάλο και απαιτητικό έργο, η ΜΕΓΑ, ως η μεγαλύτερη εταιρεία προσωπικής υγιεινής στην ΝΑ Ευρώπη, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά με έργα και σημαντικές επενδύσεις, την καθημερινή έμπρακτη δέσμευσή της στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, προσβλέποντας σε ένα καλύτερο αύριο για τον πλανήτη και την κοινωνία.

 

 

 

 

Τελευταία Νέα

Όλα τα νέα
18.04.2024
Τα σερβιετάκια EveryDay Natura βραβεύθηκαν για την καινοτομία τους από τους ίδιους τους καταναλωτές!

Μία ακόμα διάκριση σημείωσε η 100% ελληνική μάρκα γυναικείας υγιεινής EveryDay και ειδικότερα τα σερβιετάκια EveryDay Natura! Σε μία λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο…