Κορυφαίο Ευρωπαϊκό Βραβείο Προϊοντικής Ασφάλειας από την Κομισιόν για τη ΜΕΓΑ

Σε μια σημαντική τελετή στις Βρυξέλλες, τιμήθηκε η εταιρεία ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε. παραλαμβάνοντας το κορυφαίο Ευρωπαϊκό Βραβείο Προϊοντικής Ασφάλειας για τα προϊόντα EveryDay από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το βραβείο αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική αναγνώριση για την 100% ελληνική εταιρεία – leader, καθώς την τοποθετεί, εκτός από την ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, και στη θέση των εταιρειών που αποδεδειγμένα ξεχωρίζουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, σε συστήματα και διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας. Εταιρείες που μεριμνούν για την ασφάλεια καταναλωτή με σταθερότητα και υψηλές επενδύσεις, απαιτώντας από την ίδια τη δουλειά τους πολλά παραπάνω από τα νομικά επιβαλλόμενα για τον τομέα τους.

Η κορυφαία αυτή διάκριση, η οποία απονέμεται για δεύτερη φορά στη ΜΕΓΑ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αντανακλά την ύψιστη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της εταιρείας να παράγει απόλυτα ασφαλή καινοτόμα προϊόντα. Από την ίδρυσή της, η ΜΕΓΑ έχει προτείνει τη δική της 100% ελληνική πρόταση στην προσωπική υγιεινή, βασίζοντας τον σχεδιασμό των προϊόντων της στην αρχή της Άριστης Ποιότητας και της μέγιστης φιλικότητας προς το δέρμα. Η εταιρεία εφαρμόζει ένα εξαιρετικά αυστηρό εσωτερικό σύστημα ποιοτικής διασφάλισης, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με εγκεκριμένα διεθνή εργαστήρια και οργανισμούς, υποβάλλοντας τα προϊόντα της σε εξαιρετικά απαιτητικούς, διεθνώς αναγνωρισμένους εργαστηριακούς ελέγχους, με εξαιρετικά υψηλά πρότυπα (π.χ. OEKO-TEX® STANDARD 100). Στόχος της να προσφέρει στον καταναλωτή προϊόντα που καλύπτουν ανάγκες πολύ πέρα από την απορροφητικότητα και την στεγνότητα διασφαλίζοντας επιπλέον φιλικότητα προς το δέρμα και προϊοντική ασφάλεια, με αποδείξεις και πιστοποιήσεις.

Για την επίτευξη όλων των παραπάνω, η ΜΕΓΑ επενδύει εδώ και δεκαετίες σε άρτια καταρτισμένο προσωπικό, σε μηχανολογικό εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής, σε εξαιρετικά προηγμένα Συστήματα Ελέγχου και Διασφάλισης Ποιότητας, αλλά και στον καινοτόμο προϊοντικό σχεδιασμό, με στόχο να προσφέρει στον καταναλωτή αποδεδειγμένη φροντίδα εμπιστοσύνης.

Συγκεκριμένα, ο Sensitive σχεδιασμός, η μοναδική δηλαδή φιλικότητα και ασφάλεια των προϊόντων της ΜΕΓΑ προς το δέρμα είναι ένα πρωτοπόρο concept, που η εταιρεία δημιούργησε πρώτη παγκοσμίως για την κατηγορία προσωπικής υγιεινής. Ξεκινώντας από τη σερβιέτα EveryDay Sensitive, δημιούργησε σταδιακά μια πλήρη γκάμα προϊόντων προσωπικής υγιεινής με premium υλικά, πιστοποιημένα, με μοναδικές ιδιότητες φιλικότητας και χωρίς βλαβερές ουσίες. Μάλιστα, χάρη στην ευαισθησία της ΜΕΓΑ για πιστοποιημένη φιλική προστασία, τα προϊόντα EveryDay και Babylino είναι τα πρώτα στην Ευρώπη που έλαβαν τη διεθνή πιστοποίηση OEKO-TEX® STANDARD 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών.

Στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιβραβεύτηκαν καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και έρευνες που ενισχύουν την ασφάλεια των καταναλωτών πέρα από τις νομικές απαιτήσεις, αυξάνοντας έτσι το επίπεδο προστασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν προέρχονταν από επιχειρήσεις και ερευνητές από δεκάδες ευρωπαϊκές χώρες. Κατόπιν προκαταρκτικής εξέτασης, η κριτική επιτροπή Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων σε ρυθμιστικά θέματα προϊοντικής ασφάλειας επέλεξε τους επικρατέστερους υποψήφιους. Στη συνέχεια, οι προεπιλεγείσες εταιρείες ελέγχθηκαν επιπλέον και με βάση διεθνώς αναγνωρισμένα κριτήρια εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων της ΕΕ μπορείτε να βρείτε εδώ:  https://ec.europa.eu/safety-gate/#/screen/pages/safetyAward

Τελευταία Νέα

Όλα τα νέα
18.04.2024
Τα σερβιετάκια EveryDay Natura βραβεύθηκαν για την καινοτομία τους από τους ίδιους τους καταναλωτές!

Μία ακόμα διάκριση σημείωσε η 100% ελληνική μάρκα γυναικείας υγιεινής EveryDay και ειδικότερα τα σερβιετάκια EveryDay Natura! Σε μία λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο…