Πράξεις Φροντίδας για την Κοινωνία

Με αυξημένο αίσθημα ευθύνης, από την πρώτη μέρα της πανδημίας, στηρίξαμε τους φορείς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας, με στόχο την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Ενδεικτικά, η εταιρεία μας πραγματοποίησε το εξής έργο στήριξης:

 • Δωρεά πάνω από 4.000.000 προϊόντων προσωπικής υγιεινής πανελλαδικά, σε συνεργασία με Δήμους, Φορείς, Ιδρύματα, Γηροκομεία κλπ.
 • Δωρεά 20 νοσοκομειακών κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Δημόσιων νοσοκομείων της χώρας
 • Δωρεά Αντιδραστηρίων για μοριακή διάγνωση 5.000 εξετάσεων real time PCR στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Θριάσιο
 • Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Τζάνειου Γενικού Νοσοκομείου
 • Προσφορά χειρουργικών μασκών σε όλα τα Σχολεία του Δήμου Αχαρνών
 • Υποστήριξη του Προγράμματος Βοήθεια Στο Σπίτι του Δήμου Αθηναίων με δωρεά 690.000 προϊόντων προσωπικής υγιεινής
 • Προσφορά 200.000 χειρουργικών μασκών ΜΕΓΑ σε πάνω από 110 Γηροκομεία της Αττικής.

Επιπλέον, συνδράμουμε καθημερινά με το δικό μας τρόπο στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, υλοποιώντας σε συνεργασία με Κοινωνικούς φορείς και ιδρύματα, προγράμματα με συστηματικότητα και διαχρονικότητα. Επιστρέφουμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι καταναλωτές εδώ και 40 χρόνια.

Ενδεικτικές δράσεις και πρωτοβουλίες για την Κοινωνία:

Τα Sani Sensitive δίπλα στην Τρίτη Ηλικία με το κοινωνικό πρόγραμμα «Enter»

Τα ελληνικά προϊόντα προσωπικής φροντίδας Sani Sensitive στηρίζουν την ενεργό γήρανση υλοποιώντας ένα νέο στοχευμένο πρόγραμμα για την Τρίτη Ηλικία, με τίτλο «Πάτα Εnter» στην τεχνολογία.  Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την προτροπή και εκπαίδευση των ατόμων Τρίτης Ηλικίας στην ψηφιακή εποχή σε συνεργασία με Δήμους και ΚΑΠΗ της χώρας.

 

Στο πρώτο στάδιο το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και απευθύνεται στα επίσημα 4.500 εγγεγραμμένα μέλη των 25 Λεσχών Φιλίας του Δήμου Αθηναίων. Σε επόμενα στάδια θα συνεχιστεί και σε άλλους Δήμους της χώρας.

Το πρόγραμμα «Πάτα Εnter»  και η συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων περιλαμβάνει:

 • Δωρεάν μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών αποκλειστικά στα επίσημα εγγεγραμμένα μέλη στις 25 Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων από έμπειρους εκπαιδευτές.
 • Δωρεάν παροχή 10 ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε 10 Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα ισότιμης καθημερινής πρόσβασης στο διαδίκτυο.
 • Συμμετοχή των μελών που παρακολούθησαν το πρόγραμμα σε ηλεκτρονική κλήρωση με δώρο 25 tablets τελευταίας τεχνολογίας Samsung Galaxy Tab A (2019) SM-T510 Tablet 10.1″ WiFi Black

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα «Enter» επιδιώκει:

 • Να διευκολύνει την καθημερινότητα των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας.
 • Να τους φέρει πιο κοντά στους αγαπημένους τους με τη βοήθεια των ψηφιακών μέσων.
 • Να τους μάθει πως να ενημερώνονται και πώς να μαθαίνουν χρήσιμα ενδιαφέροντα και hobbies με τη βοήθεια του Internet.
 • Να τους δώσει τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές.
 • Να τους εκπαιδεύσει για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

 

√ Πρόγραμμα Μητέρα & Παιδί. Προσφορά δωρεάν ιατρικής περίθαλψης σε βρέφη και εγκύους σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου

Η συνεργασία αφορά το πρόγραμμα των Γιατρών του Κόσμου «Μητέρα & Παιδί», το οποίο εστιάζει στην προστασία και στη φροντίδα των εγκύων και των βρεφών στην Ελλάδα, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό. Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει υγειονομική περίθαλψη σε εγκύους και νεογνά που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες οι οποίες διαβιούν στην περιοχή της Αθήνας, μέσα από το Ανοιχτό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παροχή παιδιατρικών υπηρεσιών σε βρέφη και παιδιά, κάλυψη φαρμακευτικού / υγειονομικού υλικού καθώς και διανομή βρεφικών ειδών baby kits.


 

√ Προσφορά ιατρικού εξοπλισμού σε παιδιατρικά τμήματα νοσοκομείων της χώρας

Έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη σωματική και την ψυχική υγεία των παιδιών, τα Babylino προσφέρουν από το 2016 σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό σε παιδιατρικά τμήματα νοσοκομείων σε συνεργασία με το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος».

Βάσει των ετήσιων στατιστικών στοιχείων των Νοσοκομείων, από το σύνολο της στήριξης της ΜΕΓΑ, από το 2018 έως σήμερα έχουν επωφεληθεί συνολικά περισσότερα από 15.600 παιδιά.


 

√ Πρόγραμμα «Babyδίνω» για τις πυρόπληκτες οικογένειες

Τα Babylino Sensitive στέκονται με ευαισθησία και υπευθυνότητα δίπλα στις οικογένειες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου του 2018. Διαπιστώνοντας ότι η ανάγκη των πυρόπληκτων οικογενειών που έχουν βρέφη και μικρά παιδιά παραμένει πολύ μεγάλη και χρειάζεται υποστήριξη με διάρκεια και σε βάθος χρόνου, η εταιρεία προσφέρει σε όλες τις οικογένειες με παιδιά από 0 έως 3 ετών εξ’ ολοκλήρου τις βρεφικές πάνες Babylino Sensitive για δύο χρόνια. Η ενέργεια πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους Μαραθώνος, Μεγαρέων και Ραφήνας – Πικερμίου, όπου θα είναι υπεύθυνοι για την παράδοση των βρεφικών πανών σε όλες τις δικαιούχους οικογένειες, των οποίων οι μόνιμες κατοικίες χαρακτηρίστηκαν από τα αρμόδια τεχνικά κλιμάκια ως μη κατοικήσιμες ή προσωρινά μη κατοικήσιμες. • «Babyδίνω» από τα Babylino Sensitive για την Ένωση Μαζί για το Παιδί. Τα Babylino Sensitive με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις αυξανόμενες ανάγκες των παιδιών, στηρίζουν την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», συνεισφέροντας στην κάλυψη των αναγκών σε βρεφικές πάνες για όλα τα μέλη της Ένωσης και για όλη τη χρονιά 2018. Τα μέλη της Ένωσης που θα είναι οι αποδέκτες του προγράμματος είναι: Οι Φίλοι του Παιδιού, Οι Φίλοι της Μέριμνας, Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη», Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειο» – Κ.Α.Σ.Π., Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά», Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) και «ΠΝΟΗ»-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού.


 

√ «Στέγη Φροντίδας» στα Παιδικά Χωριά SOS

Τα Babylino Sensitive στηρίζουν για 3η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα «Στέγη Φροντίδας». Η δράση αφορά την ετήσια υιοθεσία ενός Σπιτιού στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, στη Θεσσαλονίκη, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες όπως διατροφή, ένδυση, γενικά έξοδα σπιτιού, ιατροφαρμακευτικά έξοδα, μισθός Μητέρας SOS, ΔΕΗ, θέρμανση, νερό, ψυχολογική – ψυχοκοινωνική στήριξη και ψυχαγωγικές – εκπαιδευτικές δραστηριότητες.


 

√ Δίπλα στις νέες άπορες μητέρες σε συνεργασία με Δημόσια Μαιευτήρια

Τα Babylino Sensitive βρέθηκαν δίπλα στις νέες μητέρες που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια και σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δημόσιων Μαιευτηρίων «Έλενα» και «Αλεξάνδρα» προσέφεραν το «κουτί φροντίδας», με είδη ρουχισμού και καθημερινής φροντίδας που χρειάζεται το νεογέννητο το πρώτο διάστημα της ζωής του. Από την έναρξη του προγράμματος έχουν δοθεί συνολικά 400 κουτιά φροντίδας καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των κοινωνικών υπηρεσιών των δυο δημόσιων μαιευτηρίων για 1 έτος.


 

√ Συνεισφορά στις πολύτεκνες οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες

Η ΜΕΓΑ μέσα από συστηματικές και συνεχείς δράσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρίσκεται δίπλα στην πολύτεκνη οικογένεια, σε συνεργασία με την Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών με:

• Προσφορά σχολικών ειδών για 400 παιδιά της Α’ Δημοτικού

• Επιβράβευση Αριστούχων παιδιών Υπερπολύτεκνων Οικογενειών

• Δωρεά χιλιάδων προϊόντων προσωπικής φροντίδας στις πολύτεκνες οικογένειες με παιδιά από 0 – 3 ετών


 

√ Πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για το Alzheimer και την Άνοια

Δίνοντας έμφαση στην πρόληψη της υγείας, ως βασικό πυλώνα των Προγραμμάτων Εταιρικής της Υπευθυνότητας, η ΜΕΓΑ δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Τρίτη Ηλικία, αφού υπολογίζεται πως υπάρχουν 200.000 άτομα με άνοια στην Ελλάδα και ο αριθμός αυτός μέχρι το 2050 αναμένεται να ξεπεράσει τις 600.000. Δεδομένης της ραγδαίας αύξησης της νόσου, της περιορισμένης πρόσβασης στην υγεία αλλά και της έλλειψης επαρκούς ενημέρωσης (ειδικά σε απομακρυσμένες ή ακριτικές περιοχές) κρίθηκε αναγκαίο να ανταποκριθεί άμεσα και να ενώσει από την πρώτη στιγμή τις δυνάμεις με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και το «Καρέλλειο» Πρότυπο Κέντρο Alzheimer για την υλοποίηση της πανελλαδικής εκστρατείας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η συγκεκριμένη δράση έχει επισκεφθεί περισσότερες από 40 πόλεις και νησιά και ακριτικές περιοχές της χώρας της Ελλάδος και τα άτομα που έχουν εξεταστεί και ενημερωθεί για την άνοια ξεπερνούν τις 5000.


 

√ Βιωματικά θεατρικά εργαστήρια για την Τρίτη Ηλικία σε Δήμους στο πλαίσιο της ενεργούς γήρανσης

Τα βιωματικά θεατρικά εργαστήρια για την Τρίτη Ηλικία είναι μια κοινωνική πρωτοβουλία η οποία σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της ενεργούς γήρανσης, εκπέμπει αισιοδοξία και παράλληλα βελτιώνει μέσα από την τέχνη τη ζωή των ηλικιωμένων. Συγκεκριμένα, οι στόχοι των εργαστηρίων ήταν η εξάσκηση της μνήμης, η καλλιέργεια ικανοτήτων έκφρασης, η εξοικείωση με την ομαδική εργασία και η κοινωνικοποίηση. Η δράση έλαβε χώρα στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων και στα ΚΑΠΗ των Δήμων Θεσσαλονίκης, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αχαρνών, Γαλατσίου, Νίκαιας & Περιστερίου, ενώ συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 1000 ηλικιωμένοι, οι οποίοι συμμετείχαν τόσο στους ρόλους όσο και στην οργάνωση και επιμέλεια των παραστάσεων.


 

√ Δημιουργία του προγράμματος «Πρόληψη = Στάση Ζωής» σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Εφηβικής Ιατρικής

Βασικός στόχος της ενέργειας είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τις έφηβες και τις οικογένειές τους για την εξαιρετική σημασία της πρόληψης από μικρή ηλικία. Το συνολικό πρόγραμμα «Πρόληψη = Στάση ζωής» περιλαμβάνει διάφορες δράσεις, όπως διαδικτυακή βιβλιοθήκη (www.everyday.gr), βιωματικά διαδραστικά εργαστήρια, Ακαδημία Γονέων, δημιουργία εντύπων, ομιλίες σε συνέδρια, παρουσία ειδικών επιστημόνων της Ελληνικής Εταιρίας Εφηβικής Ιατρικής σε τηλεοπτικές εκπομπές αναλύοντας και παρέχοντας συμβουλές για σημαντικά θέματα της εφηβείας.


 

√ Δίπλα στους πρόσφυγες με συνεχείς δωρεές προϊόντων

Η ΜΕΓΑ από το 2015 έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές οργανώσεις και υποστηρίζει τους πρόσφυγες με συστηματικές δωρεές προϊόντων προσωπικής υγιεινής. Μέχρι σήμερα πάνω από 500.000 προϊόντα προσωπικής φροντίδας όπως βρεφικές πάνες Babylino Sensitive, μωρομάντηλα BabyCare, είδη γυναικείας υγιεινής EveryDay, αντιβακτηριδιακά μαντήλια Wet Hankies κ.ά., έχουν διανεμηθεί από τους φορείς στους χώρους φιλοξενίας πανελλαδικά.